کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


فرود بدون ابزار استاندارد

 

 

 

فرود با استفاده از روش ترمز دو کارابینه the double carabiner brake rappel 

By Ian Nicholson

با توجه به شروع فصل سنگنوردی این مطلب می تواند در مواقع ضروری مفید واقع گردد:

 

 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که ابزار فرودتان را بر روی دیواره از دست داده باشید و در حال پائین رفتن با صدای ((tink, tink, tink))...  به آن نگاه کرده باشید.

ولی با داشتن چهار کارابین ساده با هر شکل و هر نوع دهانه ای و همچنین یک کارابین پیچ دار شما می توانید به راحتی فرود رفته و به روی زمین برسید. روش ترمز دوکارابینه یکی از بهترین روش های فرود بدون استفاده از ابزار فرود است. این روش به مراتب کارآمد تر و عملی تر از استفاده یک ابزار برای دو نفر است و در مقایسه با استفاده از گره حمایت یا Munter hitch، در روش دو کارابینه طناب پیچ و تاب کمتری بر می دارد.

Munter hitch

 

 

کارابین های مورد نیاز در این روش:

این روش در دهه 1970 و قبل از اینکه ابزار پیشرفته فرود استاندارد مطرح شوند، توسط کوهنوردان استفاده می شد. در آن زمان کارابین های بیضی شکل با دهانه های یک تکه (غیر سنجاقی- wire-gate) رایج بود. اگرچه این روش فرود با کارابین های بیضی شکل ساده تر است ولی شما می توانید از هر نوع کارابینی شامل کارابین ساده یا پیچ دار – کارابین سنجاقی یا با دهانه خمیده استفاده کنید. برای این کار شما به چهار کارابین ساده و یک کارابین پیچ دار (قفل خودکار) نیاز دارید. همچنین شما می توانید دوکارابین ساده را با دهانه های معکوس ، بجای یک کارابین پیچ دار استفاده کنید. در هر حال نباید در این روش از کارابینچه هایی که به اندازه کافی بزرگ نیستند، یا کارابیین هایی با لبه های تیز که به می توانند به طناب صدمه بزنند، استفاده کنید. اساساً شما می توانید این روش فرود را با کارابین های گلابی یا کارابین های دهانه خمیده انجام دهید ولی کارابین های تمام بیضی یا کارابین ها D شکل، نصب راحت تر و فرود نرم تری خواهند داشت.

 

 

 

نحوه ی اجرا:

کارابین پیچ دار یا قفل خودکار خود را به حلقه فرود هارنس خود متصل کنید و اگر کارابین پیچ ندارید از دو کارابین ساده را با دهانه معکوس استفاده کنید. حال از دو کارابین ساده دیگر با دهانه های معکوس استفاده کرده و آنها را به کارابین پیچ دار بیاندازید (کارابین های A در تصویر). حال در هر دو رشته طناب فرود یک حلقه باز( خم) ایجاد کرده و از بین دو کارابین های ساده ی A عبور دهید ( قسمت B در تصویر). در این مرحله دو کارابین ساده دیگر از زیر حلقه طناب ایجاد شده عبور داده و مطابق شکل به دور کارابین های A بیاندازید (کارابین های C در تصویر) و مطمئن شوید که طناب بر روی ستون کارابین ها قرار گرفته است و نه بر روی دهانه ی آنها. این کارابین ها (C) در سیستم به عنوان ترمز عمل خواهند کرد و بهتر است به شکلی قرار بگیرند که دماغه ی آنها مخالف هم باشد یعنی یکی به سمت راست و یکی به سمت چپ.  

عکس با کیفیت بالاتر

 

 

 

 

مزایای روش

این روش به نرمی استفاده از ابزار نرمال نخواهد بود. برای ترمز کردن شما همچنان باید زاویه طناب را ( با کشیدن طناب به سمت پائین) تغییر دهید و برای بالا بردن سرعت به شکل برعکس عمل کنید (طناب را به سمت بالا ببرید). اما توجه داشته باشید که این تغییر زاویه به نسبت ابزار استاندارد فرود، مستقیما با سرعت فرود مطابقت نخواهد داشت و کمی نامنظم خواهد بود بنابراین شما باید با توجه به موقعیت و سرعت خودتان، آن را کنترل کنید. همچنین در این روش بدلیل اصطکاک بالا، برعکس برخی از ابزار فرود مورد استفاده، به هیچ عنوان امکان صعود بر روی طناب و بازگشت به نقطه ی بالاتر وجود ندارد. امی این روش می تواند در شرایط بحرانی به شما کمک کرده و فرود ایمنی را برای شما به ارمغان آورد.

منبع



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی فنی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393

صفحه قبل 1 صفحه بعد



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.